Den åndelige Akse

01-06-2007: Få dage inden folketingsvalget 2008 kidnappes Statsministeriets åbenhedsombudsmand, Ivar Olavson. De fundamentalistiske kidnappere kræver ikke kun de sidste danske tropper hjem fra Afghanistan, men også offentliggørelse af hemmelige lydoptagelser fra statsministerens kontor.

Begge krav afvises blankt af statsministeren som i første omgang bakkes op af alle politiske partier til at indføre begrænsninger i pressefriheden mens gidselaffæren kører. Snart efter bryder den politiske enighed dog sammen, og gidselaffæren fylder hele valgkampen. Statsminister Alex Ota Poulsen og hans spindoktor, Bart Smilas, søger med alle midler desperat at forhindre et jordskredsvalg til fordel for ekstremistpartierne.

For at afværge denne trussel mod demokratiet går dronningen på skærmen og appellerer til gidseltagerne. Herefter frafalder gidseltagerne ét af kravene. Imens samler Ivar Olavson i sit fangenskab beviser på at gidseltagerne i virkeligheden ikke er muslimske fanatikere. Men vil det lykkes ham at slippe levende ud og overbevise medierne og befolkningen om svindelen? Og at afsløre den skyldige?


Serien Publicisterne
Den åndelige Akse er 3. bog i serien Publicisterne. De to første var Dronningens hund (1999) og Lingos lov (2005). Bøgernes gennemgående hovedperson er lektor ved Københavns Universitet, Ivar Olavson. Andre dominerende personer er toppolitikere, deres rådgivere og ledende personer fra medieverdenen. Seriens bøger kan læses uafhængigt af hinanden.


Læs mere om bogen på Kjoeller.dk, bl.a. om forfatterens dogmer, moraler, budskaber og planer.

Fire Stjerner i Nordjyske Stiftstidende, d. 1/6 2007:


Det er en bidende satirisk roman, der bygger på en vekselvirkning mellem det, der faktisk er hændt, og romanens fremstilling. […]

Men Kjøller deformerer i relation til de gængse [holdninger hos aktørerne], og det gør han med robust indsigt i de politiske forhold. Ikke for ingenting har han i sine fagbøger beskæftiget sig med politisk kommunikation og manipulation, og disse fakta gør tilsammen, at han har skrevet en læseværdig roman med en helt speciel ædende ond virtuositet. (Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende, 1/6 2007)


Forlaget Hovedland, 2007
ISBN 978-87-7739-955-8
Omslag: Morten Ingemann
238 sider.

Bogen, paperbacken, er udsolgt. Den er i 2014 udkommet som e-bog.

Som det er

Læs sandheden bag alle løgnene

Træt af alle løgnene?
I Som det er lægger forfatteren alle kortene på bordet. Med hensynsløs ærlighed afsløres det hvordan teksten skabes for øjnene af dig, mens du læser. Her fortælles for første gang sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden om forfatteren mens han skriver. Bag om alle løgnene.

Læs mere
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen