Lingos lov

01-10-2005: Regeringens stærke kort, den unge justitsminister Ann Jepsen, er udbrændt. I dagene lige op til afstemningen om den forbedrede EU-traktat begynder hun at få blackouts og taler ved flere lejligheder uden rigtigt at vide hvad hun siger

Statsministeren og hans rådgivere afslår hendes bøn om at måtte melde sig syg. Et ikon kan ikke melde sig syg. De overtaler hende til at fortsætte til efter valglokalerne er lukkede. Få timer efter forsvinder hun. Er hun stukket af fra ræset, eller er hun brudt sammen? Eller myrdet?

Alle midler sættes ind for at hindre at denne katastrofale nyhed og de rygter og spekulationer som den vil vække, spredes i medierne på kampagnens sidste dag. Samtidig har statsministeren i en tv-debat været nødt til at invitere lektor Ivar Olavson til at følge samarbejdet mellem regeringschef og rådgivere på nærmeste hold. Det sker som et led i regeringens åbenhedskampagne og ud fra et ønske om effektivt at stoppe al sladder om spindoktorer og manipulation af medier.

Ivar Olavson finder ikke alene ud af at justitsministeren er myrdet, og at alle prøver at holde det hemmeligt til afstemningen er overstået, men han begynder også på egen hånd jagten på morderen.


Serien Publicisterne
Denne roman indgår i den satiriske romanserie Publicisterne. Serien omfatter Dronningens hund (1999), Lingos lov (2005) og Den åndelige Akse (2007). Bøgernes gennemgående hovedperson er lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet, Ivar Olavson. Andre dominerende personer er toppolitikere, deres rådgivere og ledende personer fra medieverdenen. Seriens bøger kan læses uafhængigt af hinanden.


Forlaget Hovedland 2005, 239 s.
ISBN 87-7739-812-2

Køb bogen på forlagets netsted eller på Bogguide.dk.

Læs mere på Kjoeller.dk, bl.a. brev fra muligt satireoffer som føler sig forbigået

Som det er

Læs sandheden bag alle løgnene

Træt af alle løgnene?
I Som det er lægger forfatteren alle kortene på bordet. Med hensynsløs ærlighed afsløres det hvordan teksten skabes for øjnene af dig, mens du læser. Her fortælles for første gang sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden om forfatteren mens han skriver. Bag om alle løgnene.

Læs mere
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen