Arne Ossian: Kong Klaks sten. En dansk krimi

01-04-1998: En forsker findes død kort efter han er vendt hjem fra KGB's arkiver i Moskva med afslørende nyt om gamle kolleger på instituttet. Samtidig forsvinder Dronning Margrethes kjole fra den montre i Uppsala hvor den holdes under opsyn.

For at forpurre tysk-svenske planer om at afskaffe dansk som officielt sprog i EU sendes agent John Kjeldsen på hemmelig mission ind i Sverige. Opgaven er at finde og hjembringe en runesten. På stenen er hugget en gammel traktat, forløberen for både Rom-, Maastricht-, Amsterdam- og Nyborg-traktaten, en traktat som placerer dansk som hele Europas fælles sprog. Vil det lykkes at få fat i stenen inden EU-topmødet? Og inden svenskerne finder den og sørger for at den "forsvinder"?

I centrum for begivenhederne står den ambitiøse professor Helmuth Christophersen, som med alle midler forsvarer sin teori om at stenen slet ikke findes. Kriminalassistent Anna S. Møller tror det bare drejer sig om et mord, men hun inddrages snart i begivenheder som tvinger hende ud over gamle grænser, personligt og professionelt.

Arne Ossian er født i 1963. Student fra Sorø Akademi. Arbejdede bl.a. som skibsdreng, popcornsælger, cowboy, nattevagt og tekstforfatter. Ph.d. i Storytelling. Adjunkt ved Københavns Universitet. Derefter artistic director i et verdensomspændende reklamebureau. Senere landpostbud, først i Jylland, derefter på Bornholm. Senest udsendt som informationsofficer med styrkerne i Afghanistan.

Kong Klaks sten er hans debut. Han har i foråret 2013 udsendt krimien Bæstet på Bornholm..

Forlaget Hovedland 1998. 212 s.
Omslag: Robert Reed
ISBN 87-7739-347-3

Bogen er desværre udsolgt. Men den kan af og til stadig fås som brugt, fx på SAXO.com.

Læs mere om modtagelsen på Kjoeller.dk: anmeldelser og forfatterens svar til anmeldelserne

Som det er

Læs sandheden bag alle løgnene

Træt af alle løgnene?
I Som det er lægger forfatteren alle kortene på bordet. Med hensynsløs ærlighed afsløres det hvordan teksten skabes for øjnene af dig, mens du læser. Her fortælles for første gang sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden om forfatteren mens han skriver. Bag om alle løgnene.

Læs mere
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen