Den åndelige akse

13-11-2014: Få dage inden folketingsvalget 2008 kidnappes Statsministeriets åbenhedsombudsmand, Ivar Olavson. De fundamentalistiske kidnappere kræver ikke kun de sidste danske tropper hjem fra Afghanistan, men også offentliggørelse af hemmelige lydoptagelser fra statsministerens kontor.

Begge krav afvises blankt af statsministeren som i første omgang bakkes op af alle politiske partier til at indføre begrænsninger i pressefriheden mens gidselaffæren kører. Snart efter bryder den politiske enighed dog sammen, og gidselaffæren fylder hele valgkampen.

Statsminister Alex Ota Poulsen og hans spindoktor, Bart Smilas, søger med alle midler desperat at forhindre et jordskredsvalg til fordel for ekstremistpartierne.

For at afværge denne trussel mod demokratiet går dronningen på skærmen og appellerer til gidseltagerne. Herefter frafalder gidseltagerne ét af kravene. Imens samler Ivar Olavson i sit fangenskab beviser på at gidseltagerne i virkeligheden ikke er muslimske fanatikere. Men vil det lykkes ham at slippe levende ud og overbevise medierne og befolkningen om svindelen? Og at afsløre den skyldige?

Sagt om bogen:

”Det er en bidende satirisk roman, der bygger på en vekselvirkning mellem det, der faktisk er hændt, og romanens fremstilling” (Nordjyske Stiftstidende)

”Underholdende roman for læsere, der interesserer sig for samtidspolitisk satire, og som evt. har læst forfatterens 2 forrige romaner, som er selvstændige bind i serien” (Lektørudtalelse, Indbindingscentralen (bibliotekerne))

Se forsiden i stort format

Køb bogen på SAXO.com

Læs supplerende materiale om ”Den åndelige akse”

Serien Publicisterne
Den satiriske romanserie Publicisterne omfatter Dronningens hund (1999, 2014), Lingos lov (2005, 2014) og Den åndelige Akse (2007, 2014). Bøgernes gennemgående hovedperson er lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet, Ivar Olavson. Andre dominerende personer er toppolitikere, deres rådgivere og ledende personer fra medieverdenen. Seriens bøger kan læses uafhængigt af hinanden.

Køb bogen på SAXO.com

Titel: Den åndelige akse. Roman
© 2014 Klaus Kjøller
Published by SAXO.com
Bogen er sat med ePub Maker 1.7
ISBN 9788740493252
1. udgave, version 13-11-2014 17:06 (første e-version november 2014; første p-udgave Hovedland 2007).

Som det er

Læs sandheden bag alle løgnene

Træt af alle løgnene?
I Som det er lægger forfatteren alle kortene på bordet. Med hensynsløs ærlighed afsløres det hvordan teksten skabes for øjnene af dig, mens du læser. Her fortælles for første gang sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden om forfatteren mens han skriver. Bag om alle løgnene.

Læs mere
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen