Lingos lov

13-11-2014: Regeringens stærke kort, den unge justitsminister Ann Jepsen, er udbrændt. I dagene lige op til afstemningen om den forbedrede EU-traktat i 2007 begynder hun at få blackouts og taler ved flere lejligheder uden rigtigt at vide hvad hun siger.

Statsministeren og hans rådgivere afslår hendes bøn om at måtte melde sig syg. Et ikon kan ikke melde sig syg. De overtaler hende til at fortsætte til efter valglokalerne er lukkede. Få timer efter forsvinder hun. Er hun stukket af fra ræset, eller er hun brudt sammen? Eller myrdet?

Alle midler sættes ind for at hindre at denne katastrofale nyhed og de rygter og spekulationer som den vil vække, spredes i medierne på kampagnens sidste dag. Samtidig har statsministeren i en tv-debat været nødt til at invitere lektor Ivar Olavson til at følge samarbejdet mellem regeringschef og rådgivere på nærmeste hold. Det sker som et led i regeringens åbenhedskampagne og ud fra et ønske om effektivt at stoppe al sladder om spindoktorer og manipulation af medier.

Ivar Olavson finder ikke alene ud af at justitsministeren er myrdet, og at alle prøver at holde det hemmeligt til afstemningen er overstået, men han begynder også på egen hånd jagten på morderen.

Se forsiden i stort format

Køb bogen på SAXO.com

Lingos lov
Der er ting man ved, og som man ved, og så er der ting som man ved, men ikke ved. Udenom det hele ligger så alt det man ikke ved, og som man faktisk heller ikke ved.
(Opkaldt efter Thomas Lingo, en tidligere, legendarisk chefredaktør på dagbladet Døgnet.)

Dolmers dilemma
Dem der virkelig ved hvad der foregår, de kan ikke sige det de ved, og dem der kan sige alt de ved, de ved ikke hvad der foregår.
(Opkaldt efter Richard Dolmer, professor, Harvard University, USA, verdens mest ansete politiske kommunikationsforsker.)

Sagt om bogen

”Der er knald på lektor Kjøller i denne groteske romansatire over kommunikation og manipulation i det politiske liv.” Og ”Det er ikke fis og ballade det hele. Undervejs får Kjøller skånselsløst og præcist udleveret EU-systemet, det politiske liv, medieverdenen og den sammenspisthed, der kan herske i samfundslivets toneangivende top.”
Lars Hørby, Ekstra Bladet

”Den politiske satire over især spindoktorer, pressechefer og deres indbyrdes magtspil er rigtig underholdende.[…] tilhængere af genren vil føle sig godt underholdt.”
Lektørudtalelse, Indbindingscentralen (bibliotekerne)

”[Kjøller] har gennem tiden kommet med mange vigtige bidrag, altid i sin uhøjtidelige tone. Det er den tone, vi kender fra fagbøgerne, der går igen i fiktionsformen. Den satiriske form og et kærligt forhold til karaktererne gør, at hans brug af virkeligheden er i orden. Og den satiriske form gør det underholdende at læse.”
Jeanette Serritzlev, politiskkommunikation.dk

”Det er i og for sig meget skægt og underholdende det hele og bestemt ikke uden bid”
Per Krogh Hansen, Berlingske

”’Lingos lov’ er en sjov og kun overfladisk spiddende satire over hele dette game [Christiansborgspillet] – med meget genkendelige hovedroller.”
Frederiksborg Amts Avis og flere andre

Læs flere anmeldelser, forfatterens kommentarer m.m.

Serien Publicisterne
Den satiriske romanserie Publicisterne omfatter Dronningens hund (1999, 2014), Lingos lov (2005, 2014) og Den åndelige Akse (2007, 2014). Bøgernes gennemgående hovedperson er lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet, Ivar Olavson. Andre dominerende personer er toppolitikere, deres rådgivere og ledende personer fra medieverdenen. Seriens bøger kan læses uafhængigt af hinanden.

Køb bogen på SAXO.com

Titel: Lingos lov. Roman
© 2014 Klaus Kjøller
Published by SAXO.com
Bogen er sat med ePub Maker 1.7
ISBN 9788740442908
1. udgave, version 13-11-2014 16:30 (første e-version november 2014; første p-udgave Hovedland 2005).
Pris 98 kr.

Som det er

Læs sandheden bag alle løgnene

Træt af alle løgnene?
I Som det er lægger forfatteren alle kortene på bordet. Med hensynsløs ærlighed afsløres det hvordan teksten skabes for øjnene af dig, mens du læser. Her fortælles for første gang sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden om forfatteren mens han skriver. Bag om alle løgnene.

Læs mere
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen