Kulturguide anmelder komedien

Det hedder bl.a. at "Det er velskrevet og sjovt, men..."

Anmelderen, Marianne Kongerslev, som er cand.mag. i engelsk, giver en fyldig, dækkende beskrivelse af bogens indhold og idé. Bl.a. skriver anmelderen:


Kjøller har ikke skrevet en teoribog for begyndere, og det ønsker han heller ikke. Tværtimod vil han gribe sagen an på modsat maner. Kjøller starter med eksemplerne og drager derudfra nogle konklusioner
.

Det væsentligste vurderende citat fra anmeldelsen:


"Det er velskrevet og sjovt, og Kjøller bruger meget velvalgte eksempler til at illustrere sin pointe, men i bund og grund er det en lidt intetsigende bog. Kjøller nævner selv, at den er rettet mod folk, der ikke har den store indsigt i den politiske verden, men efter endt læsning sidder man tilbage og undrer sig lidt over, om det havde været nødvendigt at brug sin tid på lige den bog."

Forfatterens kommentar:
Det har glædet mig at læse en anmeldelse som fortæller om væsentlige sider af bogen så dækkende og klart. Jeg kan dog ikke genkende at jeg særligt har erklæret at bogen er rettet mod folk der ikke har den store indsigt i den politiske verden. Bogens dedikation som står lige efter indholdsfortegnelsen, lyder sålunde:


Bogen tilegnes i respekt det mægtige flertal af vælgere som ikke læser en bog som denne. Hvis de gjorde, ville den være overflødig.


Og heri ligger vel netop ikke at forfatteren har en forestilling om at bogen når meget bredt ud. Men tak alligevel til anmelderen for at det virkede sådan mens hun læste den. Det tager jeg som en meget stor kompliment.


Læs anmeldelsen
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.