Kronik i Jyllands-Posten

Den har titlen 'Ideelt demokrati uden vælgere' og er reaktion på en kronik af to professorer i statskundskab d. 6/1 i samme blad.


Kronikken begynder således:

I en kronik i Jyllands-Posten 6/1 gør to professorer i statskundskab Jens Blom-Hansen og Kasper Lippert-Rasmussen opmærksom på, at de beløb på finansloven, som politikerne så dramatisk forhandler om hvert år i november, kun udgør mindre end 1 pct. af finansloven. De øvrige 99 pct. passerer helt uanfægtet år efter år. De mener, at pressen svigter sin opgave med at skabe interesse og debat omkring disse 99 pct.

Professorerne sætter klarsynet fingeren på problemets kerne: Politikernes frygt for vælgerne. Det sker ved en kæde af retoriske spørgsmål:

»Hvem kritiserer forsvaret i en tid, hvor Danmark er i krig? Hvem har lyst til at lægge arm med Politiforbundet om politiets bevillinger? Hvem vil tage en diskussion med erhvervslivets organisationer om erhvervssubsidier? Eller med de studerendes organisationer om SU'en og de gratis uddannelser? Det er også vælgermæssigt livsfarligt at sætte spørgsmålstegn ved folkepensionen eller børnechecken.«

Læs kronikken
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.