Sidste udkald for Aktiv seer

Det er klart 'Aschehougs Store Bog om at Holde Tale' fra 2002 som scorer højst på Bibliotekernes Titelliste 2010. Titlerne er opgjort efter bibliotekernes særlige pointssystem som bygger bl.a. på antal bind, sidetal og genre. Skønlitteratur giver mere end faglitteratur.

Nr. 2 på listen er romanen 'Dronningens hund' som kom i 1999.

På tredjepladsen ligger også en roman, nemlig 'Lingos lov' fra 2005.

Først på fjerdepladsen ligger den 2. revidere udgave af 'Manipulation. En håndbog' (2007). Men hvis man lægger den sammen med førsteudgaven fra 1991, så kommer denne bog i sine 2 udgaver op på en tredjeplads.

Som nr. 5 kommer så 'Snyd ikke dig selv ved eksamen' fra 1993. Der står stadig 502 eksemplarer af denne bog rundt om på landets biblioteker. En del af dem er nok godt slidte efterhånden.

Og hvilken bog ligger så i bunden? Det gør såmænd 'Aktiv seer eller: Hvordan jeg lærte at elske politikerne'', romanen fra 1977. Men fortvivl ikke: Du kan stadig låne den, for der findes stadig 4 overlevende eksemplarer til udlån. Spørg bibliotekaren. Og indholdet er i dag mere aktuelt end nogensinde.

Listen rummer omkring 55 numre i alt, inklusive lydbøger, antologier og danske tidsskrifter som der er bidraget til. Så det er altså kun de absolutte highlights der er omtalt ovenfor.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.