Sass, tidsindstillet finansminister

24-02-2019: Der kan sidde folk i socialdemokratiet, som vil bruge Sass’ hemmeligholdte forfatterskab til satiren ”Den hemmelige socialdemokrat” til at få skovlen under ham.

Sass er i dag politisk hovedperson i Politiken. Historien er, at han gennem to måneder, oktober-november 2018, gik til psykolog næsten dagligt med en depression. Nu er han erklæret rask, og ifølge Politiken har psykologen foreslået ham at finde sig et andet arbejde. Men det afviser han. Han er klar til at sige ja til finansministerposten, hvis Mette Frederiksen kalder på ham efter et valg. Og det melder hun allerede på Facebook, at hun gør.

Sagen begyndte med, at Ekstra Bladet afslørede, at Sass er udeblevet fra flere møder som rigsrevisor til 330.000 årligt oveni sit honorar som medlem af Folketinget. Det fik Sass til at beklage sig over at være forfulgt af Ekstra Bladet på Folketingets gange. Socialdemokratiet har formelt klaget til Folketingets præsidium over Ekstra Bladets arbejdsmetoder. Der klages over, at journalister står uden for mødelokaler og toiletter og forsøger at få kommentarer fra og "chikanerer" gruppeformand m.m. Sass Larsen.

Læs kommentaren.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.