5G Kinagrill

19-01-2019: Vi er tidligere faldet til patten hos kineserne flere gange. Men har dog hver gang tappert forsøgt at bevare vores selvrespekt ved egen fortrinsvis verbale kraft.

Det 5G-net, som skal binde Danmark sammen: hospitaler, trafikstyring, betalingssystemer, apparater i hjemmet, store offentlige registre og alt muligt andet, skal efter planerne leveres af det kinesiske firma Huawei. Både Australien, New Zealand og USA har tidligere stoppet samarbejder med det kinesiske firma, fordi de ikke ønsker, at kineserne skal have adgang til kernen af deres nationale infrastruktur.

Det kinesiske firma er privat; det ejes af 81.000 kinesere. Men i topstyrede kommunist-Kina, kan regeringen altid gå ind og kræve informationer udleveret. Det betyder kort sagt, at kinesiske myndigheder i fremtidige handelskonflikter og Tibetskandaler, kan gå ind og læse Danmark i kortene bag alle kulisser. Vi kommer altså med et kinesisk 5G-net endnu mere i lommen på Kina, når vi skal sælge vores flæskestege og industriprodukter, end vi er i forvejen.

Det er forstemmende, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og FEs center for cybersikkerhed kan være det mindste i tvivl i denne sag. Fremtidens krige udkæmpes ikke med soldater og panser og platfødder over lang tid. De udkæmpes på nettet på få minutter. Derfor kan et land ikke dele sit 5G-netværk med hvem som helst.

Vi er tidligere faldet til patten hos kineserne flere gange. Men har dog hver gang tappert forsøgt at bevare vores selvrespekt ved egen fortrinsvis verbale kraft.

Hvis kineserne først sidder på vores 5G-net, så vil vi kun tappert kunne forsøge at redde vores ansigt, hvis kineserne tillader det.

Læs kommentaren Munter munk truer atter Danmarks rene stuer. Sproglig snilde er ekstra nødvendigt for et lille land i spænd mellem et mægtigt diktatur og sine egne vælgere. Læren af Løkkes møde med Dalai Lama maj 2009 stod på lystavlen allerede for et år siden. Nu er denne lære aktuel igen fordi den muntre munk atter truer landet med et besøg i foråret 2011.

Læs Kølletæppebank: Tibetsagen, eller: Kinagrillens prisliste
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.