Salige terrorister

18-01-2019: At danske voksne og børn ikke bare nøjes med at se terroristvideoen med mordet i Marokko med væmmelse, men også aktivt udbreder den, var langt mere end nogen terrorist kunne drømme om.

Folk, der linker til eller deler videoen, hvor en dansk og en norsk kvinde halshugges i Marokko i december, bliver nu meldt til politiet. Det er i mange tilfælde skolebørn, som nok ikke kan forstå hvor ydmygende det må være, både for de døde og deres familier, at en masse mennesker får deres nysgerrighed tilfredsstillet på andres bekostning.

Derfor tales der lige nu om vigtigheden af, at skolen opdrager skolebørn til ordentlig opførsel på nettet. Godt, selv om effekten nok vil være ringe.

Nu træder Jyllands-Posten-bloggeren Jaleh Tavakoli så frem på DR.dk med et helt modsat argument for at dele videoen: ”den viser formentlig det, som myndighederne helst ikke har villet fortælle os. Det kan vi hurtigt konkludere ved at sammenligne videoens indhold med myndighedernes tidligere oplysninger i sagen. Det går ikke i et frit og demokratisk samfund.”

Hendes pointe er altså, at myndighedernes ønske om at stoppe videoens udbredelse skyldes politisk korrekthed: et ønske om at forhindre at videoens brutale mord skal ophidse europæere til at frygte og hade islamistiske terrorister endnu mere, end de gør i forvejen.

Det er forvirret snak. Det var terroristerne, der optog og udbredte videoen med det formål at demonstrere deres magt og dødsforagt og skabe rædsel blandt europæere og andre. At danske voksne og børn ikke bare nøjes med at se den med væmmelse, men også aktivt udbreder den, var langt mere end nogen terrorist kunne drømme om. Og at en blogger på Jyllands-Posten aktivt udbreder den, som led i bekæmpelse af politisk korrekthed, må gøre alle terrorister salige.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/indland/blogger-delte-link-til-drabsvideo-fra-marokko-langt-ude-det-kan-vaere-strafbart

Læs Kommentar Læren af Muhammedsagen
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.