Storyboard: Smadremænds lort

27-10-2018: Det er påfaldende så klodset smadremænd i topstyrede lande som Rusland og Saudi-Arabien myrder i udlandet.

Omkring enhver magthaver krummes virkeligheden. Undersåtter og ansatte konkurrerer om at fremstille den virkelighed, som magthaveren værdsætter.

Men det ved kloge magthavere. Og for at demonstrere, at de godt ved det, har mange mægtige fyrster og konger haft hofnarre, som skulle sige det, som alle andre undersåtter skulle holde kæft med, hvis de ville fremad eller bare bevare hovedet. Og hvis hofnarren blev for fræk, kunne fyrsten bare forkorte ham med et hoved og ansætte en ny. Og det vidste hofnarren og måtte styre sig. På den anden side skulle han også passe på med at kede selskabet med forsigtige replikker, der kunne ligne det fedteri, alle praktiserede hver dag.

Så når Søren Østergaard i skikkelse af ”Smadremanden” i denne uge ved dronningens aftenselskab råbte ”I ligner lort alle sammen” til dronningen, hendes familie, ministre, folketingsmedlemmer og EU-parlamentsmedlemmer, så sker det for at demonstrere, at de alle sammen godt ved, at omgivelserne fedter for dem. Så er det sat på plads.

Læs hele kommentaren.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.