Verden efter Trump

17-07-2018: Først om nogle år ved vi, om han egentlig ikke bare er en alternativt begavet forretningsmand, som kynisk fodrede pressens laveste reflekser med lækkerier

Donald Trump er en død mand i politik om et par år, højst om 6 år. Men han er forretningsmand resten af livet. Og hvis han nogensinde dør, overtager hans slægt hans globale milliardvirksomhed, og de har så deres på det tørre, indtil de måtte fumle milliarderne væk.

Derfor er præsidentposten bare en midlertidig, men usædvanlig effektiv PR-platform for forretningsmanden Trump. Og han har været hovedperson i nyhedsmediernes verdenskomedie siden sin tiltrædelse. Aldrig før har verden haft en stormagtsleder, som så mesterligt og konsekvent har udnyttet pressens laveste reflekser til at blive velkendt ud i enhver af verdens afkroge. Og dermed forberede nye forretningsfremstød, når han om lidt er ude af politik.

Opskriften er simpel: Omtale skabes ved at lave konflikter med gamle USA-allierede. Og med daglige tweets og spontane udtalelser ved topmøder skaber han løbende konflikter med sine egne institutioner: efterretningsvæsner, undersøgelseskommissioner m.m.

Donald Trump er i enhver elites, herunder i pressens øjne en klumpe-dumpe-præsident. Først om nogle år ved vi, om han egentlig ikke bare er en alternativt begavet forretningsmand – hvis verden stadig står.

Læs Kølletæppebank: Trumpiana
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.