Gid virkeligheden så TV

29-06-2018: Tilsyneladende har EU lært af Trumps topmøde med Kim Jong-un, at det vigtigste ved topmøder i dag er, at man enes om en tekst, som rummer en livagtig illusion af resultater.

”Mange forudså de nationale løsningers triumf, men i aften lykkedes det os at finde en europæisk løsning,” sagde Emmanuel Macron efter nattens EU-forhandlinger. ”Det er et godt tegn, at vi blev enige om en fælles tekst”, sagde Merkel.

Groft sagt siger: Det er glædeligt, at lodret uenige EU-lande kan enes om en tekst hen mod morgenstunden. Men den tekst med en europæisk flygtninge-løsning, man er enedes om, består påfaldende meget af de sædvanlige gode hensigter, kommende undersøgelser og frivillige ordninger.

Tilsyneladende har EU lært af Trumps topmøde med Kim Jong-un, at det vigtigste ved topmøder i dag er, at man enes om en tekst, som rummer en livagtig illusion af resultater. Og ser glade ud i fjernsynet.

Det eneste tilbagestående problem er, at virkeligheden ikke ser fjernsyn, og derfor bare fortsætter, som om intet er hændt.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.