Alternativ begavelse

28-06-2018: Uffe Elbæk er den eneste leder af et lille glemt dansk parti, som har fået den smarte ide her i agurke- og fodboldtiden at tvinge alle medier ud i spekulationer over, om partilederen er gal eller dum.

Uffe Elbæk vil være statsminister. Nogle mener, det beviser, han er en nar. Andre, at han er en dumrian, som spiller Løkkes spil uden selv at vide det.

Og netop denne uenighed får alle medier til at beskæftige sig med ham. Så alle vælgere mærker nu, at partiet Alternativet faktisk stadig eksisterer, og at formanden hedder Uffe Elbæk. Hvilket udelukkende skyldes, at alle medier og kommentatorer finder problemet, om formanden er en nar eller en dumrian langt mere pirrende end noget substantielt politisk udspil, partiet nogensinde har frembragt.

Men sandheden er, at Elbæk bare er alternativt begavet. Det viser sig ved, at han er den eneste leder af et lille glemt dansk parti, som har fået den smarte ide her i agurke- og fodboldtiden at tvinge alle medier ud i spekulationer over, om partilederen er gal eller dum.

En nærliggende tanke, javel. Men der skulle en Uffe til som den første at gå tanken ud med succes.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.