Køleskabe i vejkanten

27-06-2018: Men det værste er, at de efterladte hastigheds-køleskabe bekræfter, at de senere års IT-skandaler i Skat, politiet, forsvaret og Region Hovedstaden (Sundhedsplatformen) ikke er en tilfældighed.

Denne Groft sagt har gennem årene agiteret for fast fartkontrol. Men hvorfor skal de nye danske stærekasser både være så grimme og så lette at ødelægge?

I Sverige ligner stærekasserne mørkelagte trafiklys og falder derfor naturligt ind i trafikbilledet. Desuden er de svære at ødelægge med et velrettet spark, da de sidder på en høj metalstang.
Her i landet ligner de faste fartkontroller efterladte køleskabe med manglende låger i vejkanten. Hæslige fremmedelementer, som kan friste frustrerede, sparkelystne fartsyndere og grøftekant-elskere.

Men det værste er, at de efterladte køleskabe bekræfter, at de senere års IT-skandaler i Skat, politiet, forsvaret og Region Hovedstaden (Sundhedsplatformen) ikke er en tilfældighed: Vi danske henter nødigt velfungerende løsninger i nabolaget, men opfinder hellere selv med stort besvær og store udgifter den dybe tallerken – med hul i bunden. Og nu altså også køleskabe uden døre i vejkanten.


Læs Kølletæppebank: Køl farten ned. Politiets anonyme varebiler til fartkontrol passer ind i den danske tradition for at opfinde den dybe tallerken. Og det gør de nye fartmålende køleskabe også.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.