Storyboard: EXODUS – vejen frem for Sass

19-05-2018: Sass’ nye bog demonstrerer, at han nu har så meget magt over parti og medier, at han ikke mere behøver frygte konsekvenserne af at sige: ”Ja, det var mig, der skrev ’Den hemmelige socialdemokrat’. Men det var selvfølgelig nødvendigt, at jeg afviste det. Det troede jeg alle vidste.”

Trods sin reserverede holdning til at optræde i medierne er Henrik Sass Larsen en af de mest interessante figurer i vores politiske realityshow. Hans netop udkomne bog ”Exodus - vejen frem for centrum-venstre” (Print-on-Demand) strider på 3 punkter iøjnefaldende mod partiets politik: 1) lovliggørelse af hash, som staten skal sælge, 2) Israel bør indlemmes i Nato og EU og 3) medier bør straffes for løgne med klækkelige bøder.

Da han samtidig er formand for Folketingsgruppen, vækker budskaberne selvfølgelig opsigt. Mange medier har været interesseret i at interviewe ham om bogen, men han har kun ladet sig interviewe af få håndplukkede, skriftlige medier, hvor han får god plads.

Denne mediestrategi har han fulgt i nogle år, hvor han kun har givet et interview en gang i kvartalet. Også disse kvartalsinterviews har budt på personlige budskaber, som stak af fra partilinjen. Han var således ude med flygtningekritiske betragtninger, mens Socialdemokratiet stadig officielt var pinligt politisk korrekt.

Læs resten af kommentaren.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.