Dogmatisk dronningesmil

19-02-2018: Trods den lærde, teologiske forklaring håber Groft sagt, at dronningen under sin mands bisættelse fælder en tåre eller to.

Læs flere tantegys ”Dronningens smil er meget bevidst,” lød en overskrift i Ekstra Bladet. Denne Groft sagt klikkede på artiklen, fordi tanken om, at dronningen ved prins Henriks gravfærd ikke skulle smile bevidst, men på grund af irrationelle følelser, forekom hårrejsende.

Det viste sig så at være sognepræst Kathrine Lilleør, der oplyste, at det bevidste lå i, at dronningen ”ifører sig frimodighed,” fordi hun ”ikke kun er regent, mor og farmor, men også kirkens overhoved.” Og Lilleør fastslog: ”Gud ønsker ikke, at vi skal græde over døden, fordi han ved, at der ikke er noget at græde over.”

Trods den lærde, teologiske forklaring håber Groft sagt, at dronningen under sin mands bisættelse fælder en tåre eller to, da det ifølge sognepræsten så ikke kan være bevidst, og derfor må komme helt spontant fra hjertet.

Tante gøs (af gode grunde),
fordi den yderst pæne Kathrine Lilleør – som er en pryd for ethvert blad og derfor også er klummeskribent i Bellas – nødigt skulle blive stødt bort af grovheder. Og hertil kommer, at det overhovedet ikke er pænt at gøre opmærksom på, at to så anstændige personer som pastor Lilleør og dronningen kommer i teologisk konflikt, hvis dronningen fælder en tåre eller to ved bisættelsen. Og det bliver kun værre af, at det gjorde dronningen faktisk.

Men det værste gys giver alligevel truslen mod Lilleør. Da abonnenttallet for trykmagasinet Bellas viger og flere og flere i Bellas nærområde klistrer skiltet ”Reklamer frabedes” på postkassen, satser tante på at få pæne klummeskrivere med tusinder af følgere på Facebook til at trække læsere til netudgaven og lokke dem til ikke kun at klikke og klikke, men også betale. Så tante gyser af gode grunde.

Læs Syv gange prins Henrik in memoriam.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.