MeToo kolde fødder

10-01-2018: Mange kvinder er tilsyneladende ved at få kolde fødder af MeToo. Og ikke kun fødder.

Læs flere tantegys I et åbent brev advarer omkring 100 kvindelige forfattere, kunstnere og akademikere fra Frankrig om, at MeToo-bevægelsen i nogle tilfælde har udviklet sig til puritanisme og en heksejagt på mænd.

I brevet erklærer kvinderne, at mænd fortsat skal have lov til at "lægge an" på kvinder. ”Voldtægt er en forbrydelse, men at prøve at forføre nogen – selv om det er vedholdent og klodset – er ikke et machoangreb,” siges det i manifestet. Manifestet præciserer også, at det er i orden at berøre et knæ og prøve ”at stjæle et kys”.

Mange kvinder er tilsyneladende ved at få kolde fødder af MeToo. Og ikke kun fødder. Selv mange førende MeToo-kvinder forsøgte ved Golden Globe-arrangementet at opmuntre Metoo-skræmte mænd med kropsnære, æggende sorte kjoler, som lod det meste af overkroppen være udækket og dermed udsat for kulde.

Tante blev lammet af gys over denne grovhed,
fordi hun hele sit liv har bekæmpet liderlige mænd. Med stor succes. Men ikke altid.

Engang som meget ung deltog hun, som hun plejede, i et arrangement i Borgerforeningen i sin mest tækkelig kjole. Men kjolen viste sig pludselig umulig at lukke. Hun opdagede så, at hun havde fået bryster, foruden meget andet. Det sprang frem overalt. Hun syntes dog, det lykkedes ganske godt at stoppe de fremstruttende gevækster ind i kjolen og lyne op, bare hun undlod sit undertøj.

Men alligevel sværmede specielt ældre mænd i foreningen om hende hele aftenen, og folkedansen efter kaffen udviklede sig til klammeri. En mand med overskæg slikkede hende på skulderen og sagde, at hun smagte af fløde. Det viste sig at være byens mægtigste mand, borgmesteren, og familie og veninder lo og sagde, at hun vist havde en lovende karriere foran sig på rådhuset.

Hun løb grædende hjem og fik både kolde fødder og blev kold om skuldrene, ja faktisk hele overkroppen, da kjolen revnede, så hun barfodet og nøgen måtte løbe hjem gennem natten.

Alt dette vældede op i tante, da hun læste denne grovhed.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.