Skæv prale-ret

05-01-2018: Det er uretfærdigt, at folk på overførselsindkomst, som har ekstra brug for andres accept af deres kvaliteter, omgående straffes kontant for småpraleri på Facebook.

Læs flere tantegys Ifølge Jyllands-Posten blev Joan Hansen, som er uddannet sosu-assistent, men lider af kroniske smerter, i november sygemeldt under en praktik på 10 ugentlige timer. Vordingborg Kommune tilbageholder nu hendes overførselsydelse, fordi hun, mens hun var sygemeldt, hyppigt solgte varer via Facebook (FB) og var meget aktiv i FB-gruppen ”Jobcentrets Ofre.”

Det er forståeligt, at Joan Hansen er sur. Det må i dag anses for en menneskeret at kunne prale uhæmmet på FB. Alle er både langt kønnere, sundere, klogere, mere energiske og fandenivoldske på FB end i virkeligheden.

Det er urimeligt, at udsatte folk, som har ekstra brug for andres accept af deres kvaliteter, omgående straffes kontant for småpraleri på FB, mens folk højt på strå, der dagligt som rent tidsfordriv skønmaler sig selv, slipper for straf.

Tante blev lammet af gys over denne grovhed,
fordi både hun selv og abonnenterne på ”Bellas” er på Facebook og derfor ved, at Facebook ikke bruges til pralerier, men til at komme hinanden ved, menneske til menneske, åbent og ærligt. Desuden er det ikke pænt at fremhæve store sociale forskelle på folk. Selvfølgelig findes der forskelle, hvis man ser godt efter. Især måden folk spiser og taler på. Men derfor behøver man ikke træde i det. Det virker udannet. Denne grovhed er derfor bare for langt ude.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.