Hvad julegåsen gemte

28-12-2017: Møgsager bør offentliggøres op til jul, hvor kritiske medier proppes med gåsefyld, og hvor skarpe hjerner snøres med julespæk.

Læs flere tantegys ”Den måde, som man beregner flystøj på, er nok noget af det, der på internationalt plan er mest harmoniseret,” udtaler Allan Jensen, leder af afdelingen for akustik og støj i rådgivningsfirmaet Rambøll til Jyllands-Posten d. 23/12.

Alligevel har det været uoverkommeligt for Forsvarsministeriet at indarbejde norske støjmålinger fra 2013 af det nye kampfly F-35 i den danske støjmåling fra 2015 af samme fly og oplyse det i klarsprog til Folketinget, inden vi besluttede at købe 27 fly.

I Norge bevilgede man i 2015 en mia. kr. til at ekspropriere og støjsikre 1.000 ejendomme i en radius af 6 km fra flybasen.

I Danmark har man i 2017 planlagt at ekspropriere 10-16 ejendomme og ellers lade folk lide i støj over statens tilladte grænser.

Og da møgsagen nu er overdøvet af julesang og nytårsfyrværkeri, så skal det nok lykkes.

Tante blev lammet af gys over denne grovhed
For det første fordi den på helt uanstændig måde antyder, at en af årets mest hellige højtider bruges til at skjule fæle ting, mens familierne spiser gås og synger julesalmer og Jesusbarnet blev født. Sådan noget kan kun onde mennesker tænke og kynikere gøre. Derfor sker det ikke i den gode verden, som magasinet ”Bellas” kæmper for med madopskrifter, leveregler og råd om havens røgt og pleje.

For det andet fordi pæne danske officerer og embedsmænd anført af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen aldrig kunne finde på at skjule noget grimt for Folketinget og befolkningen. Tante mener, at de er så pæne, at de ikke engang ville være i stand til at se, at det ikke var pænt – hvis det altså ikke var.

Endelig spiser nordmænd ikke and og gås juleaften, men medisterpølse, hvilket siger alt om deres såkaldte støjmålinger.

Claus Hjort har desuden selv sagt, at der jo er mange bjerge i Norge, og at de giver meget ekko, som forstærker lyden. Hvorimod luften i Danmark ofte er tyk og doven og mættet af syngende lærker, hvilket dæmper lyden kraftigt. Og han arbejder i øvrigt på at indgå en aftale med lærkerne om, at de vil synge ekstra meget, når fly starter og lander.

Læs flere Tantes grove gys.


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.