Befri blæren!

19-10-2017: Hvis kongressens 2.300 delegerede vil have lov at sove, gå på toilettet og le under formandens taler, er de nødt til at indføre demokrati.

Læs flere tantegys Kinas præsident, Xi Jinping, læste sin tale til partikongressen op. Det tog mere end tre gravalvorlige timer. Hvis Løkke gjorde det samme på Venstres landsmøde, måtte han gå af som statsminister. For det første ville landsmødedeltagerne udvandre. For det andet ville journalisterne skrive, at Løkke havde fået storhedsvanvid, fordi han troede, at folk gad høre på hans selvglade bullshit i mere end tre stive timer. Og derefter ville hele landet tale om Løkkes storhedsvanvid, og ingen ville stemme på Venstre, før partiet valgte en formand, der ville holde muntre, korte taler. Men kineserne kan ikke stemme, og slet ikke på andre end Xi Jinping. Hvis kongressens 2.300 delegerede vil have lov at sove, gå på toilettet og le under formandens taler, er de derfor nødt til at indføre demokrati.

Tante gyser,
fordi hun ofte lider af blærebetændelse og derfor ved, at blæren ikke er til at spøge med. Desuden er Xi Jiping en nydelig mand, som optræder i samme pæne dragt som amerikanske præsidenter: mørkeblå habit og rødt slips. En dragt som også her i landet bruges meget til konfirmationer og, når ægteskab indgås. Derfor mener hun, det kan virke prokerende på kvindelige læsere af havemagasinet ”Bellas”, at kalde Xis lange fine tale for ”selvglad bullshit”. I det hele taget finder hun, at der er for meget latrinært i teksten. Og at blande borgerskabets frontkæmper Løkke – som bl.a. er kendt for sine partifinansierede underbukser – ind i det, bliver bare for meget for et pænt havemagasin.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.