Ny international krimi: Farligt affald

09-10-2017: Arne Ossian: Farligt affald er udkommet d. 12. oktober. Det er anden krimi med politidirektør på Bornholm, Halfdan Jansen, i hovedrollen.

Se bogens omslag i stort format Bornholms Politi finder hurtigt ud af, at en død, ung kvinde i en strandet lystyacht er dansk, og at båden er russisk. Og politidirektør Halfdan Jansen modtager en mail fra rigspolitichefen, som i stærke toner roser det hurtige opklaringsarbejde.

Men så går det op for Jansen, at de har forvekslet den døde kvinde i båden med hendes søster. Han tøver med at fortælle om fejlen til København, fordi det vil gøre rigspolitichefen rasende, og fordi det vil skabe stor støj om Løkke og Putins underskrivning af aftalen om gas-rørsledningen Nord Stream I om få dage.

Så stjæles vraget af den strandede lystyacht fra politiets varetægt. Det forhindrer Jansen i at rapportere sagen opad i systemet uden at miste al ære og tillid.

Men det stopper ikke her. Sagen vokser eksplosivt med nye begivenheder, som Jansen også er tvunget til at holde skjult for overordnede myndigheder. Sagen viser sig at omfatte verdens supermagter.

Kun takket være utraditionelle, ulovlige midler lykkes det Jansen og folkene omkring ham at opklare mordsagen og forhindre en international krise. Samtidig med, at de sørger for at afholde det første Folkemøde på Bornholm i ro og orden.

Pressen skrev bl.a. om to tidligere bøger af Arne Ossian:
"På mange måder er Klaus Kjøllers bornholmer-krimi anderledes. Og den formår også at have et godt plot og en stor spændingsvolumen fra start til slut. Anbefales til bornholmere og alverdens andre krimi-fans." (Finn Hansen, Krimi-cirklen.dk om Bæstet på Bornholm).

”Den er hylende morsom, og handlingen går over stok og sten, efter at en dansk forsker er fundet død på sit kontor på Københavns Universitet.” (Hans Larsen, Ekstra Bladet, om Kong Klaks sten.)

Læs mere om bogen.

Køb bogen på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.