Finner har let til terrorkniven

21-09-2017: På denne måde bliver den kollektive fortielse af mændenes ophavsland en del af den almindelige, politisk korrekte rutine i pressen.

Læs flere Køllebank Der kører i øjeblikket en historie om to mænd fra Aarhus og Esbjerg, som politiet har rejst tiltale mod. De skulle have trænet væbnet kamp med terrororganisationer i henholdsvis Syrien og Somalia.

I det telegram, som Ritzau udsendte – og som stort set alle pæne danske medier artigt har videreekspederet – oplyses intet om, at mændene skulle være indvandrere fra lande, som er velkendt for at producere terrorister i verdslige vestlige demokratier. Men det oplyses, at den ene ikke er dansk, men kommer fra Finland. Og det kan jo forklare en del, for det er velkendt, at finner har let til kniven.

Udeladelsen af enhver antydning af, at disse mænd stammer fra de lande, som vi alle sammen godt ved producerer terrorister i stimer, betyder, at Ritzau-telegrammet rummer en sensation: To almindelige nordiske mænd fra to jyske byer er draget til Mellemøsten for at få terrortræning.

Når sagen alligevel ikke af medierne behandles som en sensation, så skyldes det, at alle går ud fra, at disse mænd ikke er udpræget nordiske, bortset fra deres formelle statsborgerskab. Ellers ville Ritzau jo have fremhævet det, fordi det ville være en sensation. På denne måde bliver den kollektive fortielse af mændenes ophavsland en del af den almindelige, politisk korrekte rutine i pressen.

Og så kan alle medier alligevel ikke holde disciplinen. Jyllands-Posten bralrer i dag Trump-agtigt ud med, at den gode danske mand fra Aarhus såmænd kommer fra Somalia, og at finnen fra Esbjerg har mellemøstlig baggrund.

Det er usolidarisk. Samtidig viser det, hvor svært det er for pæne medier i et demokratis kaotiske mediesystem at styre informationsstrømmen, selv når man har de mest ædle motiver om at opdrage befolkningen.
 
Kilde: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-09-20-anklage-maend-traenede-med-al-shabaab-og-islamisk-stat-0
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.