Tossegodt land

17-09-2017: Facebook og Google har således bevist, at nationalstaten Danmark, danske medier og danskerne både er naive og forældede.

Læs flere Køllebank Det begyndte som naiv idyl: Alle danskere myldrede til Facebook. Og danske medier hoppede med og pralede med deres gratis Facebook-sider. Og på Google fandt vi alle svar.

Nu klager danske medier så over, at Facebook og Google brutalt både hugger reklamekroner og brugere fra dem. IT-giganterne kender nemlig brugerne bedre end danske medier og annoncebureauer, fordi vi danske i årevis helt frivilligt har afsløret vores mest intime hemmeligheder, mens vi chattede, pjattede og delte danske mediers gratis stof på Facebook og søgte svar på Google.

Og IT-giganterne skriver hverken lederkommentarer eller har fysisk identitet i noget land. Derfor betaler de kun en minimal symbolsk skat, som slet ikke kan betale danske mediers tab.

Facebook og Google har således bevist, at nationalstaten Danmark, danske medier og danskerne både er naive og forældede. Fremtidens medier er dem, der, som Facebook og Google, ingenting mener og er ingen steder.

Link: http://journalisten.dk/dataforsker-lige-nu-foraerer-medierne-guldet-vaek
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.