HK’eren og direktøren

31-08-2017: Det er rystende, at danske universitetsøkonomer, her et halvt århundrede efter Mogens Glistrup, tror, de kan få skovlen under regeringens skatteudspil ved at antyde, at direktører har større boligudgifter end folk, der bor til leje.

Læs flere tantegys Jyllands-Posten fortæller, at økonomer mistænker regeringen for talfusk. Identiske huslejer for en HK’er og en direktør skævvrider billedet af, at dem med de laveste indkomster får den største procentvise gevinst i regeringens skatteudspil. Det mener økonomerne, er urealistisk. Her må Groft sagt korrigere. For hvis HK’eren bor til leje og direktøren bor i sit eget store, flotte hus og har en god skatterådgiver, så bør hans boligudgifter være langt mindre end HK’erens. Faktisk vil han typisk tjene penge på at bo så godt, fordi ejendommens værdi vokser hver time. Det er rystende, at danske universitetsøkonomer, her et halvt århundrede efter Mogens Glistrup, tror, de kan få skovlen under regeringens skatteudspil ved at antyde, at direktører har større boligudgifter end folk, der bor til leje.

Tante gyser,
fordi hun ønsker, at havemagasinet ”Bellas” skal støtte en pæn borgerlig regering og derfor ikke må antyde, at direktørers boligudgifter er en fiktiv størrelse, der afhænger af, hvilken skatterådgiver man har råd til. Det er for groft. Og da det kan være svært at få ”Bellas” mange artikler om blomsterbede, skadedyr og insekters kønsliv, herunder bestøvninger, til at vise klar borgerlig profil, så kan bladet ikke også rumme vildtvoksende grovheder.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.