Flydende mobning

16-08-2017: Der skal åbenbart mere end en forsvundet svensk journalist til at sætte dansk mobning af broderfolket på pause.

Strømmen i Øresund var således, at flydende genstande sandsynligvis ville drive mod den svenske kyst. Alligevel gik der flere dage, før dansk politi – efter svensk opfordring – bad svensk politi fortsætte den indsats, det straks på eget initiativ havde taget til at eftersøge den forsvundne svenske journalist, Kim Wall. Så fandt svenskerne dele af en redningsvest ved Saltholm. Dansk politi kunne i pressemeddelelsen sagtens styre sin begejstring over svenskernes flid og resultater: ”Vesten vil blive undersøgt, men vurderes ikke umiddelbart at have interesse for sagen” og: ”Stedet, hvor redningsvesten er fundet, vil ikke blive gjort til genstand for yderligere eftersøgninger i dag.” Der skal åbenbart mere end en forsvundet svensk journalist til at sætte dansk mobning af broderfolket på pause.

Tante gyser,
fordi en politistation i nærområdet abonnerer på hendes annoncebetalte, ugentlige farvelagte pjece med nyt fra hendes køkkenhave, ”Bellas”. Desuden har hun en aftale med flere stationer om at bringe efterlysninger af bortløbne katte og signalementer af tyve, som slap væk, før politiet ikke kom. En aftale, hun håber, kan udvikle sig til abonnementer eller annoncer. Hertil kommer, at hun ikke synes, det er pænt at lave ordspil på, at både liget af en myrdet og mobningen flyder uden stop. Sammenligningen gør mobningen mere grov, end tante finder passende.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.