Vievand inden pøl

27-07-2017: Adfærden ved vievandskarrene ved katolske kirkers indgangsdør, er den bærende inspirationskilde til den ikke-afvaskning, der foregår inden pølen: Der stænkes lidt vand hist og pist, og så lægges resten i hænderne på Vor Herre.

I BT kritiserer Mette Goddiksen i et blogindlæg, at folk ikke vasker sig ordentligt, inden de går i swimmingpool. Hun har været 14 dage i et dansk vandland. Folk ”danser en kort regndans i badetøj og pjasker vand i håret for syns skyld efter toiletbesøg,” skriver hun.

Det stemmer med Groft sagt’s oplevelser. Og det er endda langt værre i sydeuropæiske lande. Her er det tydeligt, at adfærden ved vievandskarrene ved katolske kirkers indgangsdør, er den bærende inspirationskilde til den ikke-afvaskning, der foregår inden pølen: Der stænkes lidt vand hist og pist, og så lægges resten i hænderne på Vor Herre.

Urimeligt, at der ikke i det mindste er en pater til stede under bruseren, som kan mumle nogle forebyggende bønner. Og eventuelt gå lidt til hånde, hvis det ønskes.

Læs Groft sagt’en på b.dk.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.