Drengen på forsiden

18-03-2017: Teksten nedenfor er oprindeligt både skrevet og lagt op på Facebook.com/KlausKjoeller d. 18/3. Men den er, som alt andet, der er mere end få timer gammelt, forsvundet ned i Facebooks dyb, så her bringes den derfor igen op til overfladen.

Se forsiden i stort format "God lørdag, her kommer lidt erindringsforskydninger:

Da denne paperback udkom i oktober 15, gad jeg ikke andet end at meddele det på KJOELLER.dk. Men det er for dårligt. Desuden synes jeg selv, at jeg er blevet bedre til det dér med omslag, så nu er den shinet up. Den er faktisk blevet så fin, at den nu også er tilgået Det Kgl. Bibliotek, hvortil man skal pligtaflevere enhver bog af hensyn til landets kulturarv.

Og da forsiden prydes af et af mine børnebørn, forklædt til ukendelighed, så synes jeg, det er passende, at bogen nu indgår i vort lands kulturarv. Desuden er den tilgået Bibliotekscentralen, så hvem ved. Måske kommer der en lektørudtalelse på den.

Førsteudgaven fra 1977 var skrevet under inspiration fra min daværende to-årige søn, Nikolaj, som er far til anden-udgavens forsidebarn, så denne bog står mig enestående nær. Den kan vel kaldes en slægtsbog. I øvrigt var førsteudgaven en af mine bedst modtagne bøger i alle medier. Selv Politiken og Information elskede den. Også derfor står denne bog mig nær. Det var før disse medier lærte mig rigtigt at kende.

Men den er i andenudgaven ændret i en grad, så den måske burde have heddet noget helt andet. Moralen i bogen er nærmest den stik modsatte af moralen i den gamle fra 77. Der er meget lidt blomsterbarn tilbage.

Læs mere om Aktiv Seer, som lærte at forstå dansk politik af filminstruktøren Steven Spielberg: http://www.klauskjoeller.dk/vis_skoenlitteraer_udgivelse.asp?AjrNws=2330 "

Læs mere om Aktiv Seer.


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.