Tidligt modne

23-03-2017: Helt spæde danske ungdomspolitikere er i dag så professionelle, at de kan røvrende landets største medier med det mest uimodsigelige politikerbullshit.

Læs flere Køllebank Formændene for vores politiske ungdomspartier har underskrevet et ”politikerløfte”. Det har givet stor dækning i medierne. I Jyllands-Posten forklarede Nanna Bonde, formand for SFs Ungdom, at hun var imod, at ”politik bliver et show frem for det, som jeg mener, det bør handle om.” Flere af ungdomsformændene ser også politikerløftet som middel mod populisme.

Men når man læser de i alt 7 løfter, så falder alle for ikke-prøven. F.eks. er det umuligt at være imod, at ”jeg vil tænke visionært og være åben over for nye idéer” og ”Jeg vil indrømme, når jeg tager fejl, eller skiftende omstændigheder gør, at jeg må ændre holdning.”

Det er altså en total substansløs ikke-historie at love dette.

Det mest tankevækkende i sagen er, at alle seriøse medier gad fortælle den, som om den gav mening. Derimod fortalte ingen medier den virkelige historie i sagen, nemlig at selv helt spæde danske ungdomspolitikere i dag er så professionelle, at de kan røvrende landets største medier med det mest uimodsigelige politikerbullshit.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.