DR’s mådehold

Eksperter, debattører og politikere skal være taknemmelige over, at de ikke afkræves et betydeligt beløb for at blive eksponeret i Debatten hos Clement eller i TV Avisen.

Læs flere Køllebank Nedlæggelsen af radioprogrammet ”Café Hack” har afsløret, at DR er yderst villig til at modtage penge fra private til TV-programmer, bare rulleteksterne kan køre så hurtigt, at ingen når at se, hvem det er, DR giver reklame i udsendelsen. DR er altså yderst bevidst om sin evne til at gøre byer, spillesteder og personer kendte, og DR er mere end villig til at sælge denne ydelse på PR-markedet. Bare ingen seer opdager det.

Det må herefter være klart for den folkevandring af eksperter, debattører og politikere, som dagligt gratis optræder i DRs nyheds- og debatprogrammer, at de skal være taknemmelige over, at de ikke afkræves et betydeligt beløb, inden de skal ind og blive eksponeret i dyre domme i Debatten hos Clement eller i TV Avisen.

Også DR’s seere skal være taknemmelige.

For hvis DR krævede markedsbetaling for eksponeringen, så ville seerne aldrig se den farverige flok af ludfattige universitetsansatte eksperter eller underbetalte freelance-journalister fra private medier myldre festligt gennem DRs studier. Derimod ville man kun se en adstadig procession af højtlønnede chefredaktører og bonusfede bestyrelsesmedlemmer skride hen over skærmen, fordi ingen andre havde råd til at optræde.

Dette er en konsekvens-Køllebank. Læs den Køllebank, den er en konsekvens af.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.