Rollemodellen Sass

02-03-2017: Henrik Sass Larsen (S) viser igen og igen, at det er muligt at være praktisk politiker og samtidig slå sig løs med grov satire.

Se grovheder, som tante gøs over Bertel Haarder (V) forstår ikke, at debattører finder det sjovere at fantasere og satirisere frit i debatten end at blive politiker og lade sig hæmme af kedsommelige politiske realiteter på Christiansborg. Men Christiansborg behøver ikke være så kedelig. Henrik Sass Larsen (S) viser igen og igen, at det er muligt at være praktisk politiker og samtidig slå sig løs med grov satire. Først skrev han anonymt bestselleren ”Den hemmelige socialdemokrat” (2014). Nu foreslår han, at politikere, som offentligt udtaler, at politikere får for meget i løn, selv skal kunne sætte deres egen løn ned. Med Sass som rollemodel bør Haarder opfordre borgerlige politikere til at slippe gækken løs. Så kan han lettere lokke de groveste borgerlige debattører til Christiansborg, uden de behøver frygte at blive kedelige.

Hvad gyser tante over her?

Tante foretrækker satire i vante baner, hvor de røde på betonvis hænges ud, således som de er blevet i hundrede år. Så bliver tante tryg. Hun finder derfor denne om Sass alt for rodet. For det første er Sass jo rød og kan derfor dårligt tjene som inspiration for den pæne, åndfulde venstremand, Bertel Haarder, som hun beundrer. For det andet er Sass en pæn yngre mand, som efter tantes vurdering aldrig ville finde på at skrive (godt hjulpet af en ferm ghostwriter) en uopdragen satire om sit eget parti. Endelig synes hun, det er for respektløst at antyde, at intet folketingsmedlem nogensinde kunne finde på frivilligt at gå ned i løn.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.