Interview i Frederiksborg Amtsavis

20-02-2017: Interview (ved Camilla Bjørkman Aagaard) i Frederiksborg Amtsavis i anledning af udgivelsen af Breaking Bullshit. Interviewet fylder det meste af en side.

Læs hele interviewet på SN.dk Citater fra interviewet:

Lektor skriver krimi fra eget miljø

Tilbage i 2009 tog forfatter, kommentator og sprog- og kommunikationsrådgiver Klaus Kjøller hul på at skrive en roman. Den 1. marts udkommer krimien "Breaking Bullshit" så endelig. Den lange produktionstid er dog netop Klaus Kjøllers metode, og han har da bestemt heller ikke skrevet på den konstant siden 2009.

- Jeg skriver på den, så lader jeg teksten ligge, og så tager jeg den op igen. Bogen er kommet til verden i etaper. Der har været måneder, hvor jeg ikke arbejder på den, hvor jeg skriver på noget andet. Når jeg så tager teksten frem igen, ser jeg kritisk på den som et nyt projekt. Jeg mener, at dét at kunne lægge den til side og vende tilbage og se på den med nye øjne og gøre det tre-fire gange, gør bogen bedre. Det er faktisk nok min metode. Sådan har jeg arbejdet alle årene, fortæller Klaus Kjøller.

Men hvornår ved man så egentlig, at bogen er færdig?
- Det er den bare. Det er ligesom med en maler. Der er det netop udfordringen at formemne, hvornår den er færdig. Det kan jeg ikke rigtig sige, hvad vil sige. Det er, når historien er foldet ud, så er det tid til at stoppe, siger han.
[…]
- Jeg kender mange interessante mennesketyper i miljøet, og jeg har altid været optaget af sandhed og retfærdighed. På universitetet skal man alle være rationelle og fornuftige. Det er spændende at se, hvordan motiver spiller en rolle. I bogen indgår også et stærkt element af satire. Når man taler med hinanden bag kulisserne er det i høj grad kærligt satirisk. I enhver organisation er der nogle horrible ting, som man taler om med kollegerne, siger Klaus Kjøller og tilføjer, at han desuden elsker en god historie.

- Læserne må aldrig blive snydt for en god historie, siger han.

Læs hele interviewet på SN.dk.


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.