Kulturradikale nakker Berlingske

03-02-2017: Da Anna Libak ikke er et menigt medlem af Berlingskes hærskare af klummeskrivere, men er konstitueret chefredaktør, så rummer klummen et klart budskab om, at Berlingske ikke længere står for ”Gud, konge og fædreland”.

Læs flere Køllebank Anna Libak, som det altid både er en fornøjelse og en inspiration at læse, skriver en klumme i dag i Berlingske ”Døden er dybt unaturlig”. Klummen tager udgangspunkt i et interview i Politiken for nogle dage siden, hvor en ekspert hævdede, at vi har et forkvaklet forhold til døden: Døden er blevet unaturlig. Libak kommenterer så vittigt og med sædvanligt sprogligt overskud en række råd, som eksperten gav. Hun vurderer rådene til at være nytteløse eller naive. Rigtigt! Men da det nu er borgerlige Berlingske, klummen står i, så forventer læserne vel også noget om den kristne løsning på døden: at den død, som ugudelige, kulturradikale Politiken og deres ekspert taler om, kun er det kropslige hylsters ophør, og at sjælen lever videre evigt. Og at kroppen i øvrigt genopstår, i hvert fald ifølge visse sekter. Denne forestilling kan være en stor trøst og rummer derfor et stærkt råd om, hvordan man bedst klarer døden på en afslappet måde.

Dette er Libak helt med på, men den religiøse løsning knyttes i klummen udelukkende til ukristelige terrorister: ”De eneste, som virker rigtigt afslappede omkring døden, er de islamistiske selvmordsbombere, som tror, de skal et andet sted hen.”

Da Libak ikke er et menigt medlem af Berlingskes hærskare af klummeskrivere, men er konstitueret chefredaktør, så rummer klummen et klart budskab om, at Berlingske ikke længere står for ”Gud, konge og fædreland”, men nu kun for ”konge og fædreland.” Og fravær af læserbrevstorm og af raseri på Facebook over klummen vil de kommende dage endegyldigt bevise, at de kulturradikale i Politiken har nakket Gud i Berlingske.


Læs Anna Libaks klumme “Døden er dybt unaturlig”.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.