Hiv og sving

02-12-2016: Det er ganske vist en fin pointe, at en hiv-ramt pædagog, hverken ved at spytte på, kramme eller kysse et barn kan smitte barnet. Men…

Aidsfondet indrykkede i denne uge helsidesannoncer i Politiken og Jyllands-Posten i anledning af World AIDS Day. Overskriften lød ”Pædagog med HIV søges”. Nede i annonceteksten stod bl.a.: ”Hiv har aldrig smittet gennem spyt, tårer, kram eller kys. Og med den moderne medicin smitter hiv nu heller ikke længere ved seksuel kontakt.” Det er uheldigt, at man i sin iver for at illustrere hivs ufarlighed benytter børneinstitutioner som scene. Det er ganske vist en fin pointe, at en hiv-ramt pædagog, hverken ved at spytte på, kramme eller kysse et barn kan smitte barnet. Men mange forældre vil alligevel gyse ved tanken, da de ikke engang bryder sig om, at ikke-hivramte pædagoger spytter på, krammer eller kysser deres barn. Endsige har seksuel kontakt med det.

Hvorfor gyser tante over denne grovhed?

At nogen kan forestille sig en pædagog, som spytter på et barn, passer slet ikke ind i det pæne damebladsunivers, som tante nu lever i. Desuden er det politisk ukorrekt at gøre opmærksom på, at en forening, som er godgørende over for en minoritet, begår en lattervækkende fejl.

Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.