"Snyd ikke dig selv ved eksamen" - nu som paperback

29-11-2016: "Snyd ikke dig selv ved eksamen". Bogen, som ikke kun kalder en spade for en spade, men også en røv for en røv, udkommer nu som paperback i 2.rev.udg. Den reviderede udgave udkom i 2013 som e-bog.

læs mere om Snyd ikke... Det er en sjov historie med denne bog, at den i 2007 - fjorten år efter dens førsteudgave udkom i 1993 - skaffede mig en samtale på rektors kontor.

Hvert eneste år siden 93 havde jeg refereret denne bogs råd, når journalister i eksamenstiden ringede og bad om gode råd til deres læsere, seere og lyttere. Og rådene var blevet modtaget og fulgt.

Men i 2007 blev der pludselig stor ståhej om nøjagtigt de samme råd, som jeg havde givet gennem alle årene. Journalister havde fået drejet mine råd i retning af at fortælle en historie om en lummer lektor, der lurede sygeligt på kvindelige attributter, mens hans censurede rundt om i landet.

Rektor kaldte mig derfor ind til samtale og bad mig holde lav profil med ord som "røv" og "sexappeal" i min fortsatte eksamensrådgivning, fordi tiderne i nullerne var mere snerpede. Det gjorde jeg så selvfølgelig. Men bogen med disse og andre ord var jo stadig i omløb.

Og efter kort tid blev tiderne vist igen mindre snerpede. For jeg gik hurtigt igen over til at tale klart sprog i min rådgivning. En røv er nu engang en røv og bør derfor benævnes således. At kalde den andet vil være at udbrede bullshit. Ligesom en spade i klarsprog også kaldes en spade. Og det er der ingen, der har brokket sig over siden.

Læs mere om bogen.

Køb bogen på SAXO.com eller i en enhver anden boghandel, på nettet eller i virkeligheden.

Læs erindringskommentaren Bogen, der skaffede mig til tops til klaps på universitetet.


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.