Undskyldning til Pape

16-02-2016: Erfaringerne med at undskylde andres fejl var gode under Muhammed-krisen, hvor Jyllands-Posten undskyldte, at nogle følte sig krænkede over tegningerne.

De Konservative kræver mere respekt fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, men hun afviser at give det. For at undgå valg i utide fremlægges her en løsning, som gør det muligt for begge at redde ansigt uden at give sig. Kjer Hansen skal bare vende sig mod et af de TV-kameraer, som hele tiden omgiver hende og sige: ”Jeg skal hermed undskylde, at de Konservative har den opfattelse, at tallene ikke er retvisende, og at de synes, at forløbet ikke har været ordentligt.” Fordelen er, at hun jo ikke hermed undskylder egne fejl, men de Konservatives opfattelser. Det kan man logisk set ikke, men erfaringerne med formen var gode under Muhammed-krisen, hvor Jyllands-Posten undskyldte, at nogle følte sig krænkede over tegningerne. Medierne bragte denne nonsens-undskyldning kritikløst under overskriften ”undskyldning”, og de, der havde krævet en undskyldning var tilfredse, uden at den undskyldende tabte ansigt. Så en sådan undskyldning bør også kunne stille de Konservative tilfredse.

Note: Tante undgår helst alt, som kan minde hende om de væmmelige ting, som skete under Muhammed-affæren. Hun finder det pinligt, at nogen ripper op i det.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.