Motionens rensende kedsomhed

15-04-2013: Fysisk velvære er basis for mit åndelige virke. Derfor sørger jeg dagligt for mindst en halv times rask gang. Og om sommeren (maj – oktober) havsvømning ved enhver lejlighed. Men jeg skal ikke skjule, at den største udfordring ved motion for mig er kedsomheden ved motionens rutiner. Klumme i Magasinet Arbejdsmiljø, april

Klummen begynder således:

Selvfølgelig motionerer jeg da. Jeg er f.eks. altid gået meget rundt i lokalet i de mere end fyrre år, hvor jeg har undervist eller holdt foredrag. Det er vel en slags motion, men jeg går ikke rundt for at få motion. Jeg gør det, fordi det befordrer idestrømmen. Og fordi jeg er af den type, der helst bruger hele kroppen til at kommunikere med, når jeg kommunikerer ansigt-til-ansigt med andre mennesker. Det falder mig naturligt at gestikulere, grimassere og vandre.

Det er også sket, at jeg har bedt mine tilhørere om at rejse sig, hoppe eller udøve andre fysiske aktiviteter. Heller ikke dette har haft motionen som formål, men bare skullet forebygge, at en begyndende sløvhed blandt tilhørerne eskalerede til indslumring og snorken.

Men det meste af min ret lange daglige arbejdstid sidder jeg bare ved computeren og trykker på tasterne, således som jeg gør lige nu.


Læs hele klummen
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.