At forstå politik uden at forstå sagen

Demokratiet er en succesrig tv-føljeton – for alle andre end den elite som kræver saglig argumentation. I øjeblikket er Helle og Lene tilsyneladende i samme båd fordi begge er ramt af negative kendsgerninger. Men deres udvikling i føljetonens kommende episoder tegner helt forskelligt

Helle Thorning-Schmidt og Lene Espersen er blevet kritiseret for at være produkter af en management-kultur. Det er ikke afgørende hvad der siges, men hvordan det siges. Bekymrede kommentatorer foreslår at alle politikere lærer af disse to skrækeksempler og dropper de korte og kække svar og i stedet argumenterer sagligt ud fra viden og ideologi.
Jeg vil godt tilbyde at spise min tyrolerhat med påhængte souvenirs af plastik hvis dette sker. Kun fæhoveder er jo imod saglig argumentation. Til gengæld er det kun politikere der kan alt det andet – alt det man kalder ”det usaglige” eller ”spillet” – der bliver valgt. Hvis Fogh ikke havde været en mester i at forstå og praktisere det såkaldte ”irrelevante” i politik, så var den borgerlige regering aldrig kommet til fadet i 2001.

Læs videre, bl.a. om Politisk formidling i verdensklasse
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk

Writer's choice 2018

Nogle grovheder er værre end andre.