Sprogets Vej til Sindets Fred

07-10-1982: Bogen er en vejledning i hvordan helt almindelige mennesker kan opnå ro, overblik og fred i sindet ved at anvende de sproglige teknikker som politikere, embedsmænd, ledere og alle med magt og indflydelse bruger hver dag. Anvende dem på sig selv og på den almindelige hverdag som de lever i med dens små og store problemer.

Anmelderne skrev bl.a.

Man skal være varsom med at kalde en bog for 'årets vittigste', men Kjøllers dynamiske og velskrevne anvisninger på, hvordan man praktiserer Den Offentlige Tale er satire på højde med Parkinsons Lov. (Jacob Ludvigsen i Ekstra Bladet >>)

Klaus Kjøller har tidligere bl.a. skrevet den satiriske humoristiske "Aktiv seer eller Hvordan jeg lærte at elske politikerne". Den var det rene tant og fjas. Først med "Sprogets vej til sindets fred" er det kommet alvor i universitetslektoren, der her videnskabeligt fremsætter sit kærlige budskab til menneskeheden og kaster lykken i armene på os. Det er genialt. (Aase Holmquist i Fyens Stiftstidende >>)

Det er en sær bog, Klaus Kjøller har skrevet, og nogle vil finde den forsøgt morsom. Personlig synes jeg, at den er umådelig vittig og med både dybde og mål. Man føler sig som efter et kaustisk sprogbad, når man har været igennem. Køb 2 eksemplarer af bogen og giv det ene til Deres sekretær. (Knud Overø, kronikanmeldelse i Børsen >>)

Der er satire og politik, munterhed og alvor i den fikst og underfundigt formede bog. […]Poul Holck har illustreret med tegninger, som er i god overensstemmelse med den sjove alvor i de usædvanlige sproglige betragtninger. (H.J. i Aarhus Stiftstidende >>)

Bogens emne er den sproglige fremmedgørelse: eksperternes sorte tale overfor dagliglivets letfattelige sprog. Og det lykkes Kjøller på en overbevisende og underholdende måde at pege på denne uhyggelige situation. (Lars Henriksen i Kristeligt Dagblad >>)

Ironien er morsom, men mere elskværdig end bidende. Som det sømmer sig for en terapeut-guru. (Annelise Schønnemann i Politiken >>)

Bogen er slet ikke hylende grinagtig. Tværtom. Den er en lun og underfundig hudfletning af tidens politiske, videnskabelige, teknokratiske og bureaukratiske pampersprog. Og hvor er den dog grundig! (mærket ’C’ i uangivet avistekst >>)

Flere oplysninger om bogen >>

Kronikker

Kronikker som handler om væsentlige sider af 'Den politiske Komedie':

Berlingske 20-07-2012: Demokratiets kroniske jammer

Information 15-06-2011: Politk som TV-føljeton

Jyllands-Posten 25-01-2011: Ideelt demokrati uden vælgere

Weekendavisen 13-08-2010: At forstå politik uden at forstå sagen. Fik i avisen titlen 'Fantastiske fortællinger'.

Berlingske Tidende 21-07-2010: Mens vi venter på Den store Leder

Information 16-04-2010: Public service-tv som propaganda. Fik i avisen titlen 'Dronningens dag på alle kanaler'.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen