Netværk på godt og ondt

05-05-2004: Netværk findes mellem mennesker på alle leder og kanter - i familien, på arbejdspladsen, i fritiden: Kender du advokaten personligt, får du en bedre behandling. Er du ven med mekanikeren, får du skiftet til vinterdæk lidt billigere, og på hospitalet bør du kende overlægen personligt. Der er kommet en let opdateret e-version af bogen i 2015.

De, der forstår at opbygge og udnytte netværk, har langt bedre chancer end andre for at overleve i de officielle systemer, siger Kjøller og advarer om den høje pris, whistleblowers betaler, når de blæser til alarm i offentligheden om skandaløse interne forhold.

”At røbe et uformelt netværks interne hemmeligheder kan … føre til fyring og ødelagt karriere. Du kan stå som en sejrherre i offentligheden, men have betalt bl.a. ved at blive en paria … i forhold til et netværk som er afgørende for dit erhverv … Du har jo brudt hemmelighedens grundlov én gang, og – hvem ved – kan gøre det igen”, påpeger Klaus Kjøller.

I bogen analyserer han netværkenes dynamik, deres regler og mekanismer og beskriver med en række øvelser, hvordan man udvikler sine egne netværk, så man får mest muligt ud af dem. Kjøller understreger bl.a. vigtigheden af netværk i medieverdenen og i læge- og advokatstanden.

”Nogle patienter er mere lige end andre”, siger han. Hvis man er god ven med en overlæge på det hospital, man er indlagt, kan overlægen hjælpe én med at blive flyttet fra en dårligt ledet afdeling med ringe læger til et bedre sted og dermed måske redde ens liv og førlighed.

Vejen til et job går også ofte via netværk. Det er ikke nok at være dygtig og veluddannet. Hvis man vil ud af arbejdsløshedskøen, må man networke, lyder budskabet.

NETVÆRK PÅ GODT OG ONDT henvender sig til alle, der vil opbygge, studere eller bekæmpe netværk. Det eneste effektive middel mod netværk er nemlig netværk.

Læs mere om bogen.

Netværk på godt og ondt.
Magtmisbrug for begyndere.
Borgens Forlag
1. opl., 1. udg. 2004
ISBN 87-21-02323-9

Desværre udsolgt. Den er udkommet i november 2007 som billligbog i Valbygårdsserien.

Kronikker

Kronikker som handler om væsentlige sider af 'Den politiske Komedie':

Berlingske 20-07-2012: Demokratiets kroniske jammer

Information 15-06-2011: Politk som TV-føljeton

Jyllands-Posten 25-01-2011: Ideelt demokrati uden vælgere

Weekendavisen 13-08-2010: At forstå politik uden at forstå sagen. Fik i avisen titlen 'Fantastiske fortællinger'.

Berlingske Tidende 21-07-2010: Mens vi venter på Den store Leder

Information 16-04-2010: Public service-tv som propaganda. Fik i avisen titlen 'Dronningens dag på alle kanaler'.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen