"Tak fordi du kom". Realityshowet DEMOKRATI

14-05-2017: Public service-mediernes studieværter og ordstyrere er realityshowet Demokratis modsvar til embedsmanden i den politiske satireserie ”Yes, Minister”. I stedet for departementschefen, der siger ”Javel, hr. minister”, så har vi studieværten, der siger ”Tak, fordi du kom.”

Se bogens omslag i stort format Vælgerne i demokratiet er gode nok, som de er. Alle vælgerne.

Vælgerne er superkompetente. Men deres kompetence er en anden end kompetencen hos en kommentator på TV 2 News. Eller hos en, der studerer statskundkab, økonomi, jura eller ad-ministration på et universitet.

Vælgerne er eksperter i at vurdere politik som realityshow: Hvilken politiker er moralsk bedre eller teknisk dygtigere end andre? Hvilken politiker har den politik, som er bedst?

Realityshowet Demokrati gør politik interessant og forståeligt, uden at det er nødvendigt at interessere sig for og i detaljer forstå de sager, som politik handler om.

Realityshowet Demokrati gør demokratiet muligt. Og til en succes hos vælgerne.

Derfor er realityshowet Demokrati demokratiets vigtigste institution. Fri, hemmelige valg, Folketing og en fri presse giver ikke i sig selv demokrati. Kun realityshowet Demokrati giver det hele mening.

Det gør samtidigt realityshowet Demokrati til demokratiets mest foragtede institution. Foragtet af den politiske elite, som styrer medier og politiske partier.

En elite, som kæmper absurd-komisk for at gøre demokrati til noget finere og mere indviklet end et realityshow, som let forstås af enhver. Samtidig med at de spiller hovedrollerne i realityshowet og dagligt praktiserer det, de jamrer over.

Læs pressemeddelsen.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Særligt om den trykte udgave:

Titel: ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI
© 2017 Klaus Kjøller
Published by KJOELLER.dk
Forside: collage af foto af Inger Støjberg med kage (s. 34),
Donald Trump (s. 18) og Thomas Kingo, som lægger
navn til Kingos lov (s. 49)
Trykt af Saxo Publish, Kbh.
Bogen er sat med Word, typografi: Palatino linotype
ISBN 9788740937213
Første p-udgave, version 27-05-2017 12:58 (første officielle p-
udgave = udgivelse grundlovsdag, d. 05-06-2017)
100 s.

Køb bogen på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

Særligt om e-bogen:

Titel: ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI
© 2017 Klaus Kjøller
Published by KJOELLER.dk
Forside: collage af foto af Inger Støjberg med kage, Donald Trump og Thomas Kingo, som lægger navn til Kingos lov
Bogen er sat med ePubmaker 1.8
ISBN 9788740409994
E-version 24-07-2017 14:11 (første e-version 23-07-2017; første officielle p-udgave = udgivelse grundlovsdag, d. 05-06-2017)
www.KlausKjoeller.dk
www.Facebook.com/klauskjoeller

Køb bogen på SAXO.com eller i enhver anden net-boghandel.


Artikel i Berlingske med forfatterinterview:
Bent Winther: Eliten jamrer og dyrker en falsk forestilling om det saglige argument. Politikerne kæmper om fire dyder. Og det politiske "show" handler om ikke at blive stemt hjem. De fleste vælgere følger politik ved at leve sig ind i personerne uden at kende substansen, og det fungerer fortrinligt, siger forfatter Klaus Kjøller.Kommentarer og en kronik, som udfolder vigtige pointer i bogen:

Tak fordi I kom. ”Tak fordi du kom”. Realityshowet DEMOKRATI bliver nok min sidste bog om vores politiske system. Der er ikke mere nyt at sige. Kun markedsføringen af det allerede udgivne kan blive bedre.


”Nu har jeg jo ikke læst hele bogen”. Det er nødvendigt, at en forfatter til en nyudgiven bog forbereder sig til at kunne svare på spørgsmål fra en journalist, som ikke har læst bogen, men bare sidder med den i hånden.


Alle vælgere er kompetente. De 94 % af vælgerne, som ikke er særligt interesseret i politik, forstår politik som et tv-realityshow, hvor politikere konkurrerer om at undgå at blive sendt hjem af seerne. Kronik i Avisen Danmark (13 Jysk Fynske Medier).

Theresa Mays valgkamp mod sig selv. En figur som May er ikke gangbar i realityshowet DEMOKRATI. I hvert fald ikke som vindende partileder.

6 - 94 - reglen: TV’s diskrete politiske propaganda. I går aftes illustrerede man i tv’s nyhedsudsendelser striden mellem Støjberg og Politiken med et flygtningeægtepar med et lille barn. Manden var atten, kvinden sytten. De var tydeligt glade for hinanden.

Studievært-duo, version 2.0. BBCWorldNews’ studieværtduo Katty Kay og Christian Fraser udsender hver dag et budskab om, at verdens mægtigste mand, Donald Trump, i virkeligheden er en morsom tosse.Kronikker

Kronikker som handler om væsentlige sider af 'Den politiske Komedie':

Berlingske 20-07-2012: Demokratiets kroniske jammer

Information 15-06-2011: Politk som TV-føljeton

Jyllands-Posten 25-01-2011: Ideelt demokrati uden vælgere

Weekendavisen 13-08-2010: At forstå politik uden at forstå sagen. Fik i avisen titlen 'Fantastiske fortællinger'.

Berlingske Tidende 21-07-2010: Mens vi venter på Den store Leder

Information 16-04-2010: Public service-tv som propaganda. Fik i avisen titlen 'Dronningens dag på alle kanaler'.
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 
Læs om bogen
Læs om bogen
Læs om bogen