Stabilt improviserende

Par en bornholmsk bonde med en jysk skolelærer og svøb afkommet i en angelsaksisk sprogfilosofs kåbe

Jeg er vist ret stabil og målrettet, men har også en svaghed for det skæve og improviserede. Ellers var det heller ikke til at holde ud. Når jeg har lovet at levere noget, så er der en udtalt tendens til, at det også bliver leveret. Uanset om det er mig selv eller andre, jeg har lovet det til. Jeg er glad for at arbejde meget koncentreret alene i lange, ret seje træk, men kan sagtens arbejde sammen med andre. Jeg er ikke særlig intelligent på den brillante måde, men stædig, koncentreret og målsøgende. Og flittig. Par en bormholmsk bonde med en jysk skolelærer, og svøb afkommet i en angelsaksisk sprogfilosofs kåbe. Så får du noget som ikke er helt skudt forbi.

Lederjobs

I 90’erne var jeg i 5 år leder af det største institut på Det humanistiske Fakultet på Københavns Universitet med over 100 lærere og over 1500 studerende. Det gav mange erfaringer om offentlig administration og ledelse i et kreativt, uortodokst miljø. [Læs mere herom >>] Samtidig med at jeg var institutleder, skrev jeg efterskrift til en skønlitterær bog, som mange syntes var satirisk over for universitetslivet.

Jeg var maj 2007 - maj 2009 studieleder på et af de seks institutter på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Skrivning som meditation og lederen som forfatter

Jeg arbejder næsten altid på den næste bog – parallelt med hvad jeg i øvrigt foretager mig. Mens jeg var studieleder, var der dog næsten ikke tid til bogskriveri. I stedet skrev jeg en del e-mails og andre administrative dokumenter. Jeg kom frem til at betragte studielederjobbet som et forfatterjob, bare med ofte ret levende og meget virkelige personer i en stor, uregerlig fortælling som blev til under daglig improvisation. Enhver næste bog skal gerne være bedre end de forrige, men samtidig må den helst ikke ligge forudsigeligt i forlængelse af dem.Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk