Faglig formidler
Skønlitterær forfatter
Anmeldelser

Anmeldelser

Alt for bogen

Jeg forsøger altid at læse anmeldelser konstruktivt. Det er let at læse positive anmeldelser konstruktivt.

De negative anmeldelser er en større udfordring. Min grundholdning er at anmelderen har ret, for anmelderen repræsenterer læserne -- og er desuden selv en læser. Og en særlig udvalgt af slagsen.

Men der er anmeldelser -- både positive og negative -- som jeg med min bedste vilje alligevel ikke kan være enig i. Eller se noget konstruktivt i. Der kan også være direkte fejl i dem angående bogens indhold. Fejl som jeg naturligvis ikke kan acceptere. Men også vurderinger kan være forkerte. Og det kan både være i negativ og i positiv retning. Jeg må se i øjnene at min egen opfattelse af bøgerne står ret uantastet af enhver anmeldelse. Og det hænder at jeg finder en positiv anmeldelse for letkøbt.

Og så må man som forfatter aldrig glemme at anmeldelser ikke først og fremmest er en pædagogisk, kollegial instruktion til forfatteren. Det er en kommentar i et medium med den bog man har lavet, som direkte anledning. Men ofte bruges denne direkte anledning som velkommen anledning til at behandle andre emner end bogen og dens indhold. At forfatteren og hans værk hyldes eller jordes, skyldes ofte helt andre årsager end forfatteren og hans værk.

Men alligevel glæder en positiv anmeldelse mig altid. Og alligevel tager jeg alle anmeldelser alvorligt og forsøger at lære af dem.

Og hvis de er negative, kræver de ofte et svar. Jeg hører ikke til de forfattere der er hævet over at gå i clinch med en anmelder. Jeg bidrager gerne til underholdningen. Det hører vel med til branchens charme at tage de slagsmål som man indbydes til. Alt for bogen.

Se anmeldelser fra de seneste år


Det politiske sprog
07-12-2016
"Det politiske sprog" udmærker sig ved at analysere konkrete eksempler fra de senere års politiske spil omkring fx begrebet "løftebrud".
Læs mere
 
Demokrati
07-12-2016
"Demokrati" har nogle vigtige pointer og opmærksomhedspunkter. Lektøren anbefaler "Demokrati" til større biblioteker.
Læs mere
 
Bæstet anbefales til krimi-fans
08-12-2015
Krimi-cirklen.dk's redaktør, Finn Hansen, synes, at "Bæstet på Bornholm" både har et godt plot og en stor spændingsvolumen fra start til slut.
Læs mere
 
Komedien er munter, men skarp
20-09-2011
Arne Mariager anmelder Den politiske Komedie i Fredericia Dagblad og Vejle Amts Folkeblad
Læs mere
 
Journalisten anmelder komedien
18-08-2011
Anmelderen,Brigitte Alfter, finder bogen sympatisk og roser forfatteren for ikke at være bange for at gå til sagen. Men samtidig mener hun at bogen unødigt opfinder nye ord for gamle fænomener, og at den er for elementær for journalister
Læs mere
 
Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk