Kronikker
Mindre debatindlæg
Pressemeddelelser

Writer's choice 2016

Nogle af årets små skarpe kommentarer er bedre end andre. Med mindre andet bemærkes, har de alle været bragt den pågældende dato i Berlingske (trykavisen) og på b.dk aftenen før. Der vælges normalt én for hver måned. Som om kvantitet og kvalitet var nogenlunde konstant året igennem, hvad de selvfølgelig ikke er.

Sven alene i verden
23-12-2016
Den gode Svens eksempel overbeviser Groft sagt uigendriveligt om, at demokratiet Danmark med dets indhold af gode skatteborgere og venlige personale simpelt hen er for naivt til denne verden af svindlere, diktatorer og religiøse fanatikere.
Læs mere
 
Bettina Heltbergs nødråb
27-11-2016
Politiken bør drage omsorg for, at bladets længstlevende, klummeskrivende klenodium dagligt modtager livgivende Groft sagt-transfusion.
Læs mere
 
Otte molboer for PET
27-10-2016
Det mest mystiske i sagen er, hvordan landets fremmeste organisation for indsamling af farlige informationer, PET, har kunnet undgå at få fingre i et af de mange tusind rundsendte bind af bogen for lang tid siden.
Læs mere
 
Heksen Qvortrup
21-09-2016
Det vil se bedst ud for vores lands gode ry som retsstat og forkæmper for menneskerettigheder, hvis Qvortrup dømmes skyldig af retten, således som han allerede længe har været dømt skyldig af vores pæne medier.
Læs mere
 
Christianias featureuge
04-09-2016
Det, som TV 2 News igen og igen kaldte ”ødelægge boderne”, lignede på skærmen sammenpakning af lejede pavilloner efter en familiefest. Kun SFs retsordfører troede, at christianitterne bankede boderne op.
Læs mere
 
Fjæset vinder
18-08-2016
Demokratiets undergang tegner allerede nu i danske medier til at blive en absurd farce.
Læs mere
 
Menneskehedens OL-chancer
06-08-2016
Vi har stor evne og vilje til at underholde hinanden i dyre domme hvert fjerde år, mens katastrofer som klimaændringer, overbefolkning og religiøs formørkelse breder sig.
Læs mere
 
Trumps demokratibevis I
23-07-2016
Trumps vej frem til nomineringen har bevist for alle, at en interessant, farverig figur i den politiske tv-serie vejer tungere end tusind kloge i kulisserne, som konkurrerer om at afsløre ham som fup og fidus.
Læs mere
 
Juncker på Jeppes mødding
25-06-2016
EU opfører en omvendt ”Jeppe på Bjerget”-komedie efter Brexit: Slottets grever og baroner ender på møddingen i sidste akt, mens Jeppe fortsat regerer i baronens seng.
Læs mere
 
Bedre tone
22-06-2016
Regulær modersmålsundervisning vil medføre, at en lærer, som forsøger at retlede en arabisk dreng, ikke mere skal udsættes for en vulgær hån som ”min pik i din mor”.
Læs mere
 
Glyptotekets reality-TV
14-05-2016
Den mest vågne, åndsfriske af kustoderne bør sættes til løbende at følge med i det reality-tyveri-show, som museets interne overvågnings-TV sender.
Læs mere
 
Putins penisbevis
17-04-2016
Ingen tvivler på, at Putin svulmer af stolthed over, at en soldat ombord i smug optog hans flotte udstyr, således at hele verden kunne se det og ryste i bukserne af skræk.
Læs mere
 
Hun vidste for meget
05-03-2016
Tina, som vidste så meget, at hun kunne have spoleret Clements show ved at inddele den babelske ordflom i sandt og falskt, sad næsten hele tiden i mørket ude blandt publikum.
Læs mere
 
”Løkke er stor!”
07-02-2016
Løkke ville få en fordel, hvis der fandtes en lille gruppe afstumpede, selvmordsfanatiske Løkkeister, som råbte: ”Løkke er stor!", mens de terrormyrdede satirikere, som sårede, ydmygede og krænkede Løkke.
Læs mere
 
Ørnen Lykketoft lander
27-01-2016
Når statsmand Lykketoft bliver så ør af storhed af at være ordstyrer i FN i et halvt år, så må man frygte, at han – hvis ingen greb ind – snart kunne komme så højt op at flyve, at han ville gå i kredsløb om Jorden og derved være evigt tabt for dansk politik.
Læs mere
 


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk
 

Kastholm, det tekstlige fyrtårn

Mit ydmyge bidrag til årets række af medieomtaler af debattøren Claes Kastholm, som døde i februar 2016, forsøger at præcisere, hvad der tændte mig i hans tekster. Teksterne findes i antologien ”Kastholm”.

Claes Kastholms død: en grovhed, vi godt kunne have undværet

Det var aldrig blevet til ”Groft sagt” for mig uden Claes. Men nu er det så blevet ”Groft sagt” for os alle uden Claes.