Kronikker
Mindre debatindlæg
Pressemeddelelser

Seneste kronikker

Kronikkerne er bragt i Berlingske, hvis intet andet medie anføres.

Alle vælgere er kompetente
08-06-2017
De 94 % af vælgerne, som ikke er særligt interesseret i politik, forstår politik som et tv-realityshow, hvor politikere konkurrerer om at undgå at blive sendt hjem af seerne. Kronik i Avisen Danmark (13 af Jysk Fynske Mediers dagblade).
Læs mere
 
Danmark er et pragmatisk Sancho Panza-land
08-11-2016
Læren af krisen om Muhammed-tegningerne er, at magthavere, som støttes af voldelige ekstremister, desværre har en klar fordel i debatten.
Læs mere
 
Det nødvendige politiske sprog
04-10-2016
Det er lettere at rokke det bornholmske grundfjeld med slag fra en røget sild, end det er at rokke det politiske sprog med den kritik, som almindeligvis fremføres mod det, skriver forfatter Klaus Kjøller i anledning af Folketingets åbning i dag. Kronik i Kristeligt Dagblad.
Læs mere
 
Flygtninge bør behandles bedst muligt
03-10-2016
Vores politiske debat dumper med et brag til ikkeprøven. Men det hæmmer ikke partiernes stålsatte kamp om at få patent på uimodsigelige holdninger. Kronik i Jyllands-Posten.
Læs mere
 
Politikernes sprog-skabte virkelighed
01-10-2016
Det politiske sprog fremstiller virkeligheden, som om den udelukkende består af noget, der altid hersker stor uenighed om. Alt, der forener, forsvinder. Bortset fra humoren.
Læs mere
 
Vi burde lære af Hawkings 3025-plan
03-09-2016
Det ser svært ud for Løkkes 2025-plan. Men det er barnemad ved siden af udfordringerne for Hawkings 3025-plan for menneskehedens overlevelse.
Læs mere
 
TV-billeder bestemmer flygtningepolitikken
07-08-2016
Vores politik angående økonomisk indvandring fra Afrika og Mellemøsten styres hverken af politikeres visioner eller bygger på foreliggende kendsgerninger eller tjener til at styrke demokratiet. Derimod styres politikken klart af TVs fremvisning af ofre fra Syrien.
Læs mere
 
EU er blevet en cliffhanger
02-07-2016
Problemet er ikke, at almindelige borgere i EU ikke forstår, hvad der foregår. Problemet er, at almindelige EU-borgere alt for godt forstår det spændende, der foregår lige nu.
Læs mere
 
Demokrati er ikke mere en selvfølgelighed
05-06-2016
Den tid er forbi, hvor skolen kan undervise i demokrati uden at risikere at støde nogen. Mentalt og ideologisk set er vores demokrati mere udfordret i øjeblikket, end det har været siden den nazistiske besættelse i 1940erne.
Læs mere
 
Humor er mere nødvendig end nogensinde
28-02-2016
Hvad kan Løkke-regeringen, støttepartierne og vi andre lære af »Gyllegate«?
Læs mere
 
De næste 100 år vil kræve mere bisse
21-02-2016
Med sine borgmester-forsøg på at tale sine konflikter ned giver Søren Pape sig selv profil som partilederen, der bekæmper sin nye rolle som konservativ supersælger. Men den går ikke i længden, Pape! De første 100 år blev nået med konservativ pænhed. De næste 100 år vil kræve mere bisse.
Læs mere
 
Kirkskovs paradoksale verden
14-01-2016
Storhedsvanvid, baseret på lille viden og store lidenskaber, er almindeligt på Facebook. Nu har skuespilchef Morten Kirkskov introduceret det i kronikform.

Læs mere
 
Ingen laver satire om et nyfødt barn
20-12-2015
Satiren er udfordret både af terrorister og politisk korrekte svenskere – men især af klimaaftalen på COP21 i Paris. Mediesystemet har nemlig optrådt som et propagandaorgan for denne aftale, længe inden den var indgået. Uden antydning af kildekritisk tilgang.

Læs mere
 
Derfor lukker EU ikke sine grænser
07-11-2015
EU er en fortalt virkelighed. Danmark og andre demokratier er derimod en vist virkelighed. Derfor står de nationale demokratier så folkeligt stærkt, men EU så svagt.

Læs mere
 
Jagten på den forsvundne substans
07-06-2015
Thornings vellykkede image-kampagne kan ikke bekæmpes med statsmandsargumenter. Demokrati bygger på, at vælgere uden tilstrækkelig baggrundsviden til at fatte det, man i eliten kalder substansen, har samme ret til at vælge og vrage mellem partierne som en trestjernet statskundskabsprofessor.

Læs mere
 


Klaus Kjøller
T: (+45) 20 74 34 12
E: klaus@kjoeller.dk